קצת על התעשייה הפארמהצבטית
פרמצבטיקה- תחום העוסק בחקר ובפיתוח של תרופות המיועדות לטיפול במחלות.
התעשייה הפרמצבטית בישראל הינה תעשייה נרחבת העוסקת בעיקר בייצור התרופות הגנריות.
שורשיה של התעשייה הפרמצבטית מצויים בשנות ה- 30 של המאה ה-20 והיא ממשיכה להתרחב גם כיום בהרחבה של מפעלים קיימים, בהקמת מפעלים חדשים וברכישת מפעלים בחו״ל.
אחת החברות מהתעשייה שהיא גם החברה הגדולה ביותר בעולם בתחום ייצור התרופות הגנריות היא חברת ״טבע״.
חברות נוספות בארץ ובעולם מתמחות בייצור תרופות גנריות ועל מנת שיצליחו לייצר את התרופות בצורה הטובה ביותר עליהן לדאוג לתכנון ולהקמה של חדרים נקיים העומדים בדרישות ובצרכים הנדרשים לייצור התרופות.
מדוע צריך חדרים נקיים בתעשיית התרופות?
לכל תעשייה יש דרישות וצרכים משל עצמה, בתעשיית התרופות שמים דגש מיוחד על ניקיון ולטובת ייצור התרופות מחייבים שימוש במשטחים חלקים לחלוטין ושמירה על רמת ניקיון גבוה אפילו מזו שבחדר ניתוח.
כל חברה אשר מייצרת מוצר שיכול להיות מושפע בקלות על ידי מזהמים או חלקיקים באוויר זקוקה לחדר נקי.
בחדרים הנקיים נמדדת רמת הניקיון בחלקיקים למטר מעוקב.
החדרים עוברים בדיקה של משרד הבריאות גם בשלב הקמת החדר הנקי וגם בדיקות תקופתיות על פי ייעוד החדרים.
הבדיקה התקופתית כוללת בדיקה של מערכות מיזוג האוויר בקירור ובחימום, תקינות האוורור והטרמוסטטים, מדידת זרמי אוויר דחוס, נזילות ולחצי גז, ניקוז, מערכות חשמל ועוד.
כל זאת על מנת להיות בבקרה תמידית ולפקח בצורה הטובה ביותר על התוצר הסופי.
תכנון והקמת החדר הנקי
כאשר אנו מדברים על תעשיית ייצור התרופות הגנריות נדרשת עבודה בסביבה מבוקרת וברמת ניקיון גבוה ביותר על מנת למזער את הסיכוי שהמוצר יהיה מזוהם ברמה שמעבר לפרטי השחרור שלו.
כאשר אנו ניגשים לתהליך תכנון חדרים נקיים, ראשית נתכנן ונחשוב כיצד אנו רוצים את התוצר הסופי ורק לאחר מכן נתחיל במלאכת ההרכבה.
הקמת החדר מתבצעת תוך שמירה קפדנית על עבודה נקייה ביותר.
הקמת הקירות נעשית במינימום קידוחים, ושימוש בפעולות כמו ליטוש וסתימת חורים נעשית תוך שימוש בחומרי ניקיון ושואב אבק במקביל.
כאשר מסתיימת הרכבת החדר ועוברים להתקנת המערכות המאזנות משתנה גם אופן הלבוש של כלל הנוכחים בחדר והם עוברים ללבוש ייעודי הנלבש מעל הבגדים על מנת למזער זיהומים.